کتیا

سالیدورک

بدون شک برای بسیاری از کارخانجات، شرکت های صنعتی و دانشجویان رشته های فنی مهندسی این پرسش مطرح شده است که از بین نرم افزارهای سالیدورکس(SOLIDWORKS) یا کتیا(CATIA) مهندسی کدام یک قوی تر است یا در نهایت کدام یک را انتخاب کنند.

SOLIDWORKS

سالیدورکس

با ظهور نرم افزارهای مهندسی و در رأس آن مهندسی مکانیک، سرعت تحقیق و توسعه و پیشرفت محصولات افزایش چشم گیری یافته. در حالی که بصورت همزمان هزینه مراحل طراحی تا ساخت یک محصول بسیار کوتاه شده است. نرم افزارهای نسل پنجم مهندسی مکانیک که بازوی اصلی شرکت ها در تمام مراحل طراحی، مهندسی و تولید هستند. و در تمام این پروسه ها دخالت دارند، جهش دیگری در افزایش سرعت پیشرفت تکنولوژی پدید آورده اند.

در حقیقت پروسه طراحی، مهندسی و تولید با کامپیوتر (CAD / CAE / CAM) به کمک مهندسین و طراحان آمده است. تا با دقت بالاتر و با سهولتی مثال زدنی به خلاقیت و نوآوری بپردازند. البته پروسه طراحی، مهندسی و تولید با کامپیوتر مختص نرم افزارهای نسل پنجم مهندسی مکانیک است.

با وجود آنکه تا اواخر قرن بیستم نرم افزار AutoCAD محصول شرکت Autodesk در صنایع مکانیک و زیرمجموعه های آن، صنایع عمران و حتی برق و مخابرات تقریبا بدون رقیب بوده است، پس از ورود نرم افزارهای جدید و افزایش قابلیت های کاربردی این نرم افزارها، شرکت ها، کارخانجات و دانشگاه ها استقبال چشمگیری از آنها بعمل آوردند.

در کشور ما نیز با وجود دسترسی آسان و ارزان قیمت به انواع نرم افزارهای مهندسی مکانیک، دو نرم افزار سالیدورکز و کتیا که هر دو متعلق به شرکت فرانسوی داسالت سیستم هستند. (Dassault systems SOLIDWORKS / CATIA) بیشتر از سایرین مورد اقبال و توجه در میان دانشجویان، اساتید، صنعتگران و کارخانجات قرار گرفتند.

در ادامه سعی بر آن است تا با ارائه آمار و مقایسه این دو نرم افزار، معیارهای مناسب جهت انتخاب نهایی بیان گردد. برای مقایسه جهانی دو محصول  (کتیا و سالیدورک) از لحاظ سهم بازار، نرم افزار سالیدورکز (که در ایران به اشتباه سالیدورک نامیده می شود) در وضعیت بسیار بهتری قرار دارد. به گونه ای که نه تنها نسبت به کتیا بلکه در میان تمام نرم افزارهای طراحی مهندسی (CAD) در بالاترین رده بندی قرار دارد.

تحلیل کارشناسان این شرکت در خصوص دلیل این اختلاف فاحش بازار جهانی سالیدورکز (سالیدورک) با سایر نرم افزارهای طراحی مهندسی بویژه کتیا (سهم ۲۲٫۷ درصدی سالیدورکز در مقایسه با سهم ۱٫۲ درصدی کتیا) به دو عامل اصلی برمی گردد. • قیمت نرم افزار • سهولت یادگیری و استفاده از نرم افزار به دلیل عدم رعایت حق کپی رایت در ایران، پکیج کامل هر دوی این نرم افزارها با قیمت بسیار پایین (بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان بسته به شرکت شکننده قفل) عرضه می شوند که همین امر موجب دردسترس بودن پکیج های کامل این نرم افزارها برای عموم (حتی برای اشخاص) شده است.

البته این موضوع (قیمت تمام شده) تنها دلیل برتری بارز سالیدورکز نسبت به کتیا در بازار جهانی نبوده است. برتری هایی مانند فایل های Readable و Writeable، تعداد زبان های قابل پشتیبانی، سیستم عامل ها، تخمین هزینه و … از دلایل دیگر این برتری در بازار جهامی می باشد. در نوشتارهای آتی در خصوص توانایی های تخصصی دو نرم افزار سالیدورکز(سالیدورک) و کتیا و مقایسه آنها مطالب بیشتری بیان می شود.

 سالیدورکس

کتیا

در تصویر بالا تعدادی از شرکتهایی که از این دو نرم افزار استفاده میکنند مشاهده می کنید.

امتیاز دهی به این مطلب آموزشی
  • امتیاز به خوانایی مطالب
  • امتیاز به مفید بودن مطالب
  • امتیاز به نگارش مطالب
4.8

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Post comment